La Taula de Cultura de Badalona, integrada per un grup d’entitats i agents badalonins que treballen per la cultura a la ciutat, ha elaborat aquest document de línies estratègiques i accions a tenir en compte en la programació cultural de Badalona Capital de la Cultura Catalana el 2010 i que cal que es reflecteixin en les iniciatives que tinguin lloc durant aquest esdeveniment.

QUÈ HA DE SER BADALONA 2010?

Un espai de trobada per a una Badalona de moltes llengües i cultures que tingui el català i la cultura catalana com a espai de diàleg, intercanvi i enriquiment cívic.

Una eina de participació que incorpori de manera eficient el capital cívic de la ciutat al procés de gestió de Badalona 2010.

Un recurs per perdurar, prioritzant les accions que creen xarxa, que responen als fils transversals, que garanteixen una prolongació en el calendari.

LÍNIES ESTRATÈGIQUES

Una visió transversal

És indispensable concebre la cultura des d’un punt de vista global, assumint la seva transversalitat amb l’ensenyament, l’esport, la salut i tots els àmbits de participació de la societat.

Una eina d’inclusió

Cal reflexionar i assumir la cultura com a instrument integrador, eina de diàleg i d’apropament entre diferents col·lectius, generadora de canals de comunicació i capacitada per esborrar estereotips i pors. És interessant establir com a referència el document Badalona som tots (bdnsomtots.wordpress.com).

Una oportunitat per definir-nos

La cultura ens provoca el qüestionament i la reflexió sobre la nostra identitat i el rol que juga i ha de jugar en una ciutat com Badalona. El procés de discussió ha de portar a resultats concrets, a canvis en la manera com ens organitzem, ens relacionem i programem.

ACCIONS DE TREBALL

La Taula de Cultura de Badalona proposa desenvolupar les següents accions de treball:

Respecte la filosofia general:

Establiment de línies transversals sobre les línies estratègiques definides: nouvinguts, llengua, extensió territorial, inclusió de col·lectius segons enfocament generacional, de mobilitat, etc.

Definició d’uns lemes o sublemes que permetin estructurar les accions: Badalona i el mar, les noves Badalones, Badalona, ciutat de patrimoni.

Priorització de les activitats que tinguin en compte aspectes com: extensió territorial a la ciutat, accessibilitat, treball en xarxa, aposta per la cohesió social, diversitat cultural, perdurabilitat en el calendari, incorporació de professionals o entitats de la ciutat, etc.

Participació

Ampliació del Comitè Organitzatiu amb la incorporació d’associacions interessades.

Establiment d’un calendari de trobades mensuals Definició d’una interlocució mitjançant un protocol de participació.

Acord de transparència en el procés: pressupost total, departaments implicats, empresa adjudicada, etc.

Creació d’una oficina virtual amb telèfon, correu-e i web d’informació, gestionada des de l’Ajuntament de Badalona.

Participació d’altres regidories en el procés, creant una comissió interdepartamental, que inclogui el territori de la Badalona sud.

Informació

Creació d’una newsletter quinzenal.

Major participació en el Bloc de la Capital de la Cultura Catalana.

Deixa un comentari